Tüp bebekler partide buluştu

Düzenleyen:
Tüp bebekler partide buluştu

SAĞLIK Haberleri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Bahçeci’nin uyguladığı tüp bebek tedavisi ile dünyaya gelen bebekler, merkezin 20. Yıl etkinliğinde buluştu.

En büyüğü 19 yaşında en küçüğü birkaç aylık olan bebekler, Türkiye’nin dört bir yanından gelerek “dedelerinin” elini öptüler. Uzun emekler sonucu dünyaya gelen “ailelerinin kıymetli çocukları”nın arasında, tıbbi olarak da özel olan çocuklar vardı. Bunlardan biri de Ordulu Nevin ve Mustafa çiftinin 18 yıllık bebek hasretinden sonra dünyaya gelen Ertan’dı. Bugün 17 yaşını dolduran Ertan, o yıllarda deneme aşamasında olan kök hücre tedavisi sonucu dünyaya gelmişti. Ertan’ın, babasından alınan çeyrek spermle dünyaya geldiğini söyleyen Prof. Dr. Bahçeci, “Klasik uygulamada cerrahi yolla testislerden sperm ayıklayarak tüp bebek yapılıyor. Ancak Ertan’ın babasında hiç sperm bulamayınca, öncü sperm hücreleri olan genç kök hücreleri kullanarak gebelik elde ettik. Bu yöntem o yıllarda deneme aşamasındaydı. Ancak daha sonra rutin uygulamaya giremediği için tekrar edilmedi. Ertan bu anlamda ‘çok özel’ bir çocuk” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...