HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Detoks herkes için ama doğru yönlendirilme şart

Düzenleyen: /
Detoks herkes için ama doğru yönlendirilme şart
Detoks, Haber

SAĞLIK Haberleri

Detoks, günümüzün yükselen trendi... Fakat her vücudun detoksu kendine özel. Mevsim geçişinde olduğumuz bu günlerde detoks düşünenlere tavsiyeleri, Uzman Diyetisyen Gizem Keservuran’dan aldık.

CANAN ERASLAN - Kadın Dünyası / İlk uyarısı, “Mutlaka uzmanlar yapmalı, yaşa ve hastalığa dikkat edilmeli” oldu. 
 - Neden detoks?
Toksinlerden arınmanın yanı sıra vücudu hastalıklardan koruma, enerjiyi artırma, deriyi temizleme ve motivasyonu artırma gibi faydaları var.
 - Kimler yaptırmalı?
Sağlıklı olmak isteyen herkesin uygulayabileceği bir yöntem. Günümüz çevresel ve modern hayat şartlarını düşündüğümüzde, etkilenmeyenimiz olmadığına göre...
Evet, 18 yaş üstü bireylerin herhangi bir sağlık problemi yoksa rahatlıkla detoks yaptırabileceğini söylemek isterim. Yaşlılık döneminde, uzman kontrolünde detoks öneriyorum.
 - Kimler yaptırmamalı peki?
Diyalize bağlı böbrek hastalarında, kronik böbrek yetmezliğinde, böbrek emilim bozukluklarında, reaktif hipoglisemi, insüline bağımlı diyabet, polikistik over gibi hastalıklarda juicing uygun değildir. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullanan bireyler ve K vitamini eksikliği olan bireyler juicing yapmamalıdır.
 - En çok kime önerirsiniz?
Ergenlik çağındaki gençler, okul-dershane-özel ders üçgeninde ev yemeklerinden uzak kalıyor. Dolayısıyla sık ve fazla miktarda paketli işlenmiş, fast-food gıda tüketimine eğiliyorlar. Bu nedenle periyodik olarak yapılan juicing, genç metabolizmayı toksinlerden koruyacaktır. En önemli nokta ise juicing içeriğinin uzman eller tarafından hazırlanmış olmasıdır. 
 - Detoks zayıflatır mı?
Detoks, bir zayıflama yönteminden ziyade, vücudu yenileme, temizleme yöntemidir. Bilinçsiz beslenme sebebiyle artan obezite ve fazla kilolardan şikâyet edenler için de detoks öneririm. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...