Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hareketli yaşam kültürü bir günlük hadise değildir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Hareketli yaşam kültürü bir günlük hadise değildir'

SAĞLIK Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Hareketli yaşam kültürü bir günlük hadise değildir. Bizim kültürümüze dönüşmesi gerekir" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hareketli yaşam kültürünün bir günlük hadise olmadığını belirterek, "Bizim kültürümüze dönüşmesi gerekir. İster 15 yaşında, ister benim gibi 61 yaşında olalım, sağlıklı yaşam bir kültürdür. Bu yaşam felsefesini önce biz benimsemeliyiz, sonra da gençlere, çocuklarımıza, topluma mal etmeliyiz." dedi.

Müezzinoğlu, Mall of İstanbul AVM'de, Bakanlıkça fiziksel aktiviteyi ön plana çıkarmak ve sağlıklı yaşamı teşvik etmek amacıyla düzenlenen "Hareket Her Yerde" etkinliğine katıldı.

"Sağlıklı bir yaşamın gereklerini birey olarak yapabiliriz"
Törende konuşan Müezzinoğlu, "sağlıklı olmak" kelimesinin insanın hayatını anlamlı kılan en önemli ifade olduğunu belirterek, "Sağlıklıysak geleceğe umudumuz vardır. Sağlıklıysak hayallerimiz, umutlarımız ve hedeflerimiz vardır. Sağlıklıysak geleceğe güçlü adımlarla sevdiklerimizle birlikte yürüyebiliriz." dedi.

"Sağlık Dostu AVM"
Bakan Müezzinoğlu, "Bundan sonraki süreçlerde AVM yönetimlerinden şunu talep ediyoruz. Bunu Sağlık Bakanı olarak değil, sağlıklı bir toplumun geleceğinin oluşması adına sorumluluğu olan bir vatandaş olarak, günün belirli saatlerinde yürüyen merdivenleri durduran AVM'lerimize 'Sağlık Dostu AVM' sertifikası' vereceğiz." şeklinde konuştu. 

"Toplumun üçte biri normal kilo sınırlarında"
Türk toplumunun üçte birinin normal kilo sınırlarında olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Biz istiyoruz ki en az yüzde 50'den fazlası sağlıklı normal kilolarda olabilsin. Bu kampanyaları hep birlikte sahiplenebilirsek, bizim şimdi 1 milyon bisiklet kampanyamız var. Buradaki niyetimiz vatandaşımızı değişik vesilelerle hareketli yaşam kültürünün sahibi yapabilmek. Çünkü hareketli yaşam kültürü bir günlük hadise değildir. Bizim kültürümüze dönüşmesi gerekir. İster 15 yaşında, ister benim gibi 61 yaşında olalım, sağlıklı yaşam bir kültürdür. Bu yaşam felsefesini önce biz benimsemeliyiz sonra da gençlere, çocuklarımıza, topluma mal etmeliyiz."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...