Gebelikte ilk ve son 3 aya dikkat!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Gebelikte ilk ve son 3 aya dikkat!

SAĞLIK Haberleri  / İHA

​Uzman Dr. Tuba Fikriye Becerik, Küçükçekmeceli kadınlara gebelik ve menopoz konularında önemli bilgiler verdi. Becerik, “Gebeliğin ilk 3 ve son 3 ayı zor olmakla birlikte ortada kalan 3 aylık dönem kadınların keyifle geçirdiği dönem oluyor” dedi.

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediyesi sağlık söyleşileri kapsamında Küçükçekmeceli kadınlarla buluşan Uzm. Dr. Tuba Fikriye Becerik, kadınların en önemli dönemleri gebelik ve menopozu ele aldı. Gebeliği üç döneme ayırdıklarından bahseden Becerik, “Biz gebeliği ilk, orta ve son olmak üzere 3’er aylık dönemlere ayırıyoruz. Gebeliğin ilk 3 ve son 3 ayı zor olmakla birlikte ortada kalan 3 aylık dönem kadınların keyifle geçirdiği dönem oluyor. İlk 3 ayda bulantı, kusma, karın ağrısı, sık idrara çıkma, son 3 ayda ise kasık ağrıları, el ve ayaklarda şişme, doğuma hazırlık ağrıları ve krampları görülebiliyor. Annelerin bu dönemde bol bol süt ve süt ürünleri tüketmeleri gerekiyor” dedi. 

“MENOPOZDA İLAÇ TEDAVİSİ ŞART” 
Menopoz döneminde ise kadınların yaşadığı sıkıntılardan bahseden Becerik, “Kadınlar bu dönemde saç dökülmesi, ciltte kuruma, saç kaybı, baş ağrısı, sıcak basması ve adet düzensizlikleri gibi sorunlar çekerler. Bundan kurtulmak için kadınların ilaç tedavisi görmesi gerek. Bu da 5 yıl süren bir tedavi. Kesinlikle kanser yapmıyor. Hatta yaşlanmayı geciktiren bir tedavi. Menopoz yaşı kalıtsaldır, kesinlikle anneden ya da anne tarafından geçer. Bu nedenle anne tarafında erken menopoza giren biri varsa dikkatli olmalısınız” diye konuştu. 

Ayrıca kadınların menopoz döneminden sonra simir (rahim ağzı kanseri taraması), mamografi ve kemik ölçümü yaptırması gerektiğinden bahseden Becerik, “Her 5 kadından biri maalesef meme kanserine yakalanıyor. Belli bir yaştan sonra insanlar kemik kırılmaları nedeniyle hayatlarını kaybediyorlar” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...