Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Zika virüsü sanılandan daha korkutucu'

Düzenleyen:
'Zika virüsü sanılandan daha korkutucu'

SAĞLIK Haberleri

Aedes sivrisinek türünün taşıdığı Zika virüsünün, "sanılandan daha korkutucu olduğu" bildirildi.

BBC'nin haberine göre, Amerikalı kamu sağlığı yetkilileri, Zika virüsünün, ilk anda sanılandan "daha korkutucu" olduğunu ve virüsün, ABD'deki etkisinin tahmin edilenden çok daha büyük olabileceğini belirtti.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden doktor Anne Schuchat, daha geniş yelpazede doğum kusurlarının virüsle bağlantısı olduğunun tespit edildiğini söyleyerek aedes sivrisineklerinin, ABD'nin sanılandan daha fazla eyaletine gelebileceğine işaret etti.

"Virüs sivrisinekler yoluyla neredeyse tüm Amerika kıtasına yayıldı"
İlk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, aedes türü sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. Özellikle hamileleri tehdit eden virüsün Brezilya'da yenidoğanlarda hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantılı olduğu sanılıyor.

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, son haftalarda Brezilya, Kolombiya, El Salvador, Surinam ve Venezuela'da Zika virüsü vakalarında artış kaydedildi. Mayıs 2015'te Brezilya'da başlayan salgın, sivrisinekler yoluyla neredeyse tüm Amerika kıtasına yayıldı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...