Bypass'tan sonra iyileşmenizi egzersizle hızlandırın

Düzenleyen:
Bypass'tan sonra iyileşmenizi egzersizle hızlandırın

SAĞLIK Haberleri

Kalp krizi geçiren hastalarda egzersizin hastanede başladığını söyleyen Fitness Danışmanı Murat Biçer, özellikle bypass geçirenlere hareket tavsiye edildiğini belirtti

Kalp krizi geçiren hastalarda egzersizin hastanede başladığını söyleyen  Fitness Danışmanı Murat Biçer, özellikle bypass geçirenlere hareket tavsiye edildiğini belirterek,  "Bypass geçiren hastalar genellikle belirli bir yaştaki kişilerdir. Açık kalp cerrahisi geçiren hastalarda göğüs kemiği ortalama 6-8 hafta içinde kaynamaktadır. Bu hastalarda göğüs duvarında, kemik ve yumuşak dokuda hasar oluşmaktadır. Uygun egzersizlere başlanmazsa kas dokusunda kısalma ve zayıflama gelişebilmektedir. Orta ve ileri yaşlı bypass hastaları ameliyattan 24-48 saat sonra orta ve hafif yoğunlukta yürüyüşe başlamalıdır. Direnç antrenmanına daha sonra geçilmelidir. Yapılacak egzersizlerle iş kapasitesi ve oksijen kapasitesi %20 oranında artmaktadır. Kalp yetersizliği olan kişilerde ise sağlıklı kişilere göre düşük olan kondisyon, egzersizle artış göstermektedir" diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...