Cildinizi besleyin makyaja ihtiyacı kalmasın

Düzenleyen:
Cildinizi besleyin  makyaja ihtiyacı kalmasın

SAĞLIK Haberleri

Kadın için güzellik vazgeçilmez... Aynaya baktığında güzelliğini fark eden kadın kendisini daha iyi hisseder ve herkese, her şeye pozitif yaklaşır.

CANAN ERASLAN

Kadın için güzellik vazgeçilmez... Aynaya baktığında güzelliğini fark eden kadın kendisini daha iyi hisseder ve herkese, her şeye pozitif yaklaşır. Peki güzellik deyince akla ne gelir? Makyaj mı, doğallık mı? Eskiden güzelliğin vazgeçilmezlerindendi makyaj. Bugün ise doğallık hızla makyajın yerini alıyor. 'Doğal makyaj' diye bir kavram bile bu akımın bir sebebi aslında... Evet, makyaj demek kozmetik ürünleri demek... Kozmetik ürünlerinin de kimyasallardan elde edildiğini bildiğimize göre; aslında yapılması gereken, o kimyasallardan yavaş yavaş vazgeçmek. "Cilde zararsız kozmetik" diye bir iddiaya asla katılmıyorum. Onun için uzmanlara makyajsız güzelliğin tüyolarını sordum tekrar... Bu bilgiler ışığında diyorum ki, doğal ürünler hem daha güzel hem de sağlıklı olmanızı sağlayacak.

Temizlik vazgeçilmez

Makyajsız da güzel ve canlı görünebilirsiniz. Bunun için cilt temizliği şart. Yatmadan 1 saat önce duş alarak ya da yüzünüzü, el ve ayaklarınızı iyice yıkayarak, ertesi güne iyi bir başlangıç için adım atmış olursunuz. Sabah da yine ılık bir suyla cildi yıkamakla güne başlayın.

 Dengeli beslenmeli

Doğadaki her şey insan için. Bu yüzden mutlaka bitkilerden faydalanmak gerek. Salatalık, domates, portakal, elma, kivi, muz, çilek... İster yüzünüze sürün, ister yoğurtla karıştırıp yiyin. Beslenme konusunda proteinler de şart ama cilt için sebze ve meyve... Omega 3 ve Omega 6 içeren besinleri tüketin. Balık mesela...

 Doğal nemlendirin

Cildiniz kuruysa iyi temizliğin ardından mutlaka nemlendirin. Nemlendirmek için de yoğurt kaymağı ya da pişmemiş sütün üzerindeki tabaka tavsiye ediliyor. Güneşin zararlı ışınlarını da güneş koruyucularla uzaklaştırın...

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...