Dondurmanın besleyici değeri yüksek bir besin olmakla birlikte çabuk bozulabilen ve bakteri üreten bir yiyecek olduğuna dikkat çeken Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, hijyenik koşullarda üretilmeyen ya da satışı sırasında bozulan dondurmanın bağırsak enfeksiyonlarından zehirlenmelere kadar önemli sağlık problemlerine yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. 
KAŞIKLARDA BAKTERİ ÜREYEBİLİR
Çallı, “Sağlıksız şartlarda yapılan üretim sırasında dondurmaya mikrop bulaşması riski çok fazladır. Öte yandan dondurmaları külâha yerleştirmede kullanılan kaşıklar özel solüsyon içinde tutulmamakta ve kaşık üzerinde üremiş bakteriler her kullanımda, dondurmalara bulaşmaktadır” dedi.