Dondurmadan gelen tehlikeye dikkat

Düzenleyen:
Dondurmadan gelen tehlikeye dikkat

SAĞLIK Haberleri

Havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, sıcak günlerin vazgeçilmezlerinden dondurma tüketimi konusunda uzmanlar uyarıyor.

Dondurmanın besleyici değeri yüksek bir besin olmakla birlikte çabuk bozulabilen ve bakteri üreten bir yiyecek olduğuna dikkat çeken Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, hijyenik koşullarda üretilmeyen ya da satışı sırasında bozulan dondurmanın bağırsak enfeksiyonlarından zehirlenmelere kadar önemli sağlık problemlerine yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. 
KAŞIKLARDA BAKTERİ ÜREYEBİLİR
Çallı, “Sağlıksız şartlarda yapılan üretim sırasında dondurmaya mikrop bulaşması riski çok fazladır. Öte yandan dondurmaları külâha yerleştirmede kullanılan kaşıklar özel solüsyon içinde tutulmamakta ve kaşık üzerinde üremiş bakteriler her kullanımda, dondurmalara bulaşmaktadır” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...