Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gece de görecek ambulans helikopter göreve başladı

Düzenleyen:
Gece de görecek  ambulans helikopter göreve başladı

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gece görüşlü ambulans helikopterleri ile 112 acil sağlık hizmetlerinin ve güncel sağlık konularının tanıtıldığı basın toplantısına katıldı.

Müezzinoğlu yaptığı konuşmada, “2008 yılında hizmete başlayan ambulans helikopterler yaklaşık 25 bin hastaya hizmet götürdü. Ve yaklaşık 2 bin organ nakli vakalarında ambulans helikopterlerden istifade ettik. Rahmetli Kamer Genç kürsülerde bizi sağlık alanında en çok eleştiren vekildi. Ama onu sağlık problemleri sebebiyle ABD’den ambulans uçağımızla biz getirdik” şeklinde konuştu. Bakan Müezzinoğlu, “Türk milletinin herhangi bir ferdi ekonomik, sosyal şartları ne olursa olsun, imkânları ne kadar sınırlı olursa olsun, hiçbir vatandaşımızın ‘gelişmiş ülkelerde şu sağlık hizmeti var bizde yok’ demeyeceği şartları hedefledik. Gece uçuşlu ambulans helikopterlerimiz 7 Nisan’da göreve başladı. Bursa ve Çanakkale’de 10 gündür hizmet veriyor. 7 Mayıs’tan itibaren da Ankara’da başlayacak” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...