Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kemoterapi gören kız çocuğu anne olabilecek

Düzenleyen:
Kemoterapi gören kız çocuğu anne olabilecek

SAĞLIK Haberleri

Çocuk çağı kanserleri sebebiyle tedavi gören ve kısırlık riski yaşayan kız çocuklarının yumurta dokusu dondurularak ileride anne olabileceklerini söyledi

Çocuk çağı kanserleri sebebiyle tedavi gören ve kısırlık riski yaşayan kız çocuklarının yumurta dokusu dondurularak ileride anne olabileceklerini söyleyen Hacettepe Üniversitesi Tüp Bebek Ünitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gürkan Bozdağ “Henüz deneme aşamasında olan bir gelişmeye göre adet görmemiş küçük kızlarda da yumurtalık dokusu dondurularak yumurtalık elde edilebilecek. Bu hastalar ilerde evlenip gebelikte sıkıntı yaşarlarsa çocukluk döneminde dondurulan yumurtalıkları çözülerek gebelik elde edebilecek. Örneğin 14 yaşında hiç adet görmemiş bir kız çocuğunun yumurtalık dokusu kemoterapiden önce dondurularak saklanacak. Evlenmek ve çocuk sahibi olmak isterse dondurulan yumurta çözülerek gebe kalması sağlanacak” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...