Kanserli kadına anne olma şansı tanınıyor

Düzenleyen:
Kanserli kadına anne  olma şansı tanınıyor

SAĞLIK Haberleri

Kanser tedavilerinde elde edilen başarılar, özellikle kadınlarda annellik kabiliyetinin korunmasını gündeme getiriyor.

Bebek İstiyorum Derneği (BEBİSDER) tarafından kanser hastalarının üreme sağlığını korumak için hazırlanan Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında, kanser hastalarına üremenin korunması konusunda bilinçlendirme eğitimleri verilecek.
Projenin tanıtımı için düzenlenen, "Kanser Hastalarında Üremenin Korunması" toplantısında konuşan BEBİSDER Başkanı Mukadder Bozkaya, “Kadın kansere yakalandığın zaman öncelikle kendisini kurtarıp hayatta kalmaya çalışırken, üreme sağlığını önemsemiyor. Eğer anne olma çağında ise tedavi bittikten sonra anne olmanın telaşına düşüyor" dedi. Eurofertil Tüp Bebek Merkezi Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek, kanser hastalarında en önemli şeyin kanser tedavisi sırasında kemoterapi veya ışın tedavisinin yumurta hücrelerini öldürmesi olduğunu söyledi. Dr. Özörnek, "Buna karşı eskiden elimizde bir tedavi yöntemi yoktu. Son yıllarda tüm dünyada yumurta hücresi artık dondurulabilir hale geldi" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...