Oda kokularında kanser riski var

Düzenleyen:
Oda kokularında kanser riski var

SAĞLIK Haberleri

Ankara’da düzenlenen, 4. Lösemi Lenfoma Miyelom Hastaları Kongresi’nin basın toplantısında konuşan Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selami Koçak Toprak, oda kokuları, kokulu mumlar ve kokulu temizlik malzemelerinin kan kanseri riski oluşturabileceğini söyledi.

Koku vermek amacıyla ortama salınan bir takım kimyasalların havada “formaldehit” denilen maddeye dönüştüğünü ifade eden Doç. Dr. Koçak, “İngiltere’de yapılan çalışmalarda, bunların kapalı ortamlarda uzun süre solumanın sonucunda hematolojik kanserlere yol açabileceğine dair bir takım bulgular elde edildi. Özellikle çam ve limon kokulu oda kokularını, kokulu mumları ya da deterjanları kullandıktan sonra  odaları havalandırmak ve biran önce bu maddelerin kokusundan kurtulmak gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...