Böbrek hastalığı diyalize götürüyor

Düzenleyen:
Böbrek hastalığı diyalize  götürüyor

SAĞLIK Haberleri

Ülkemizde her 10 böbrek hastasından 4’ü böbrek yetmezliğine sebep olan ve tedavi edilmediğinde diyaliz ve böbrek nakline götüren polikistik böbrek hastası...

Polikistik böbrek hastalığının en sık görülen kalıtsal hastalıklardan biri olduğunu ve erken dönemde teşhis edilmesi gerektiğini söyleyen Nefroloji Derneği Kistik Böbrek Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Tevfik Ecder,  “Ülkemizde de böbrek nakli yapılan ya da diyaliz tedavisi alan her 10 hastadan 1’i polikistik böbrek hastası olarak biliniyor. Bu hastalıkta, sağlıklı kişilere oranla bir kaç kat daha büyük olan böbreklerin içi kistlerle doludur. Hastalarda ağrı, kanama ve kist içinde enfeksiyon gibi birçok belirtili ile kendini gösterir. Ayrıca bu hastalıkta, kan basıncı yüksektir ve böbrek hastaları kalp-damar hastalıklarına yatkındır” dedi.
TEDAVİDE YENİ BİR UMUT
Polikistik böbrek hastalığının tedavisinde kullanılmak üzere yeni bir ilacın piyasaya çıktığını ve bunun ülkemizde de kullanılmaya başlanacağını söyledi. Prof. Dr. Ecder, “İlk kez bir tedavinin kistlerin büyüme hızını ve böbrek yetersizliğinin ilerlemesini yavaşlatabileceği görüldü” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...