Genç görünmek için cildiniz sağlıklı olmalı

Düzenleyen:
Genç görünmek için cildiniz sağlıklı olmalı

SAĞLIK Haberleri

Cilt, hayatımızı sürdürmek için, sağlıklı ve düzenli çalışması gereken diğer organlar gibi hayati öneme sahip. Kaslardan kemiklere kadar her organın koruyucusu olmasının yanı sıra, rahatsızlıklar için sinyal veren önemli bir işaret fişeği gibidir cilt.

Ona yeteri kadar ilgi göstermezsek, yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon yaşımızın gereğinden çok daha fazla olabilir. Dermatec Dermatoloji Uzmanı Dr. Nejat Ertek'in verdiği bilgiye göre, cildin parlak ve diri olması en önemli sağlık göstergelerinden biri. Dolayısıyla 20'li yaşlardan itibaren cilt bakımı yapılması halinde cildin kırışıklık ve deformasyon gibi problemlere karşı durmasını sağlayabiliriz. 
Evet, cilt bakımı şart ama, bundan önce cildi tanımak gerek. Sizin cildiniz hangisi? Hangi ürünü kullanacaksınız? Şöyle:
Normal cilt: Görünümü şeffaf, gözenekleri kapalı, lekesiz ve problemsiz bir cilt. Hafif bir bakım yeterlidir.
Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, hafif tonik ve su içerikli hafif bir nemlendirici.
Karma cilt: Alın, burun ve çene yağlıdır. Yağlı olan kısımlarda siyah nokta, yağ butonları, açık gözenekler bulunabilir. 
Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici ve nemlendirici krem.
Kuru cilt: İnce bir deriye sahip, gözenekleri ufak ve kapalı cilt. Ancak yağ salgılanması normalin altında olduğu için mattır. Gergindir ama çabuk kırışır. 
Kullanılacak ürünler:  Süt tipi temizleyici, alkolsüz tonik, yağ içerikli nemlendirici, besleyici gece kremi, göz çevresi kremi ve nemle yağ depo edici maskeler.
Yağlı cilt: Görünümü parlak ve yağlı, gözenekleri açıktır. Gözeneklerin içi genellikle dolu, siyah noktalı ve sivilceli olabilir. 
Kullanılacak ürünler: Jel tipi temizleyici, tonik, su içerikli nemlendirici ve sarkmayı önlemek için sıkıştırıcı maskeler.
Yağlı ve sivilceli: Sivilce, siyah nokta fazla yağ salgısının birikmesiyle oluşur. 
Kullanılacak ürünler: Antiseptik sabun (kükürt, kafur, katran içeren ürünler).
Yağlı ve hassas cilt: Genişlemiş gözenekler, zaman zaman kırmızı lekeler görülür. Hassasiyetinden pul pul kalkabilir. İç ve dış etkenlere karşı duyarlıdır. Kaşıntı ve yanma görülebilir.
Kullanılacak ürünler: Süt tipi temizleyici, kesinlikle alkolsüz tonik, alerji giderici kremler ve genelde cildin susuz yapısı olduğu için su içerikli hafif nemlendiriciler.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...