Kamburluk problem değil

Düzenleyen:
Kamburluk problem değil

SAĞLIK Haberleri

Toplumda kamburluk olarak bilinen ankilozan sponlidit hastalığının erken dönemde en sık rastlanan belirtisinin bel ağrısı olduğu bildirildi.

Hastalığın genellikle 8-10 yıl geç teşhis edildiğini ve hastaların bel fıtığı tedavisi aldığını  belirten 9. Anadolu Romatoloji Günleri Kongre Başkanı Prof. Dr. Sedat Kiraz, “İstirahatle geçmeyip hareket etmekle azalan ağrı, akla ankilozan spondiliti getirmelidir” dedi.
Ankilozan spondilitin daha çok erkekleri etkilediğine işaret eden Prof. Dr. Kiraz, “Hastalığın bel fıtığından farkı, ağrının istirahat hâlinde artması, hareketle azalmasıdır” diyerek hastalıktan şüphelenmeyi gerektirecek belirtileri şöyle sıraladı:
“40 yaş öncesinde başlayan, 3 aydan daha uzun süre devam eden,  aniden değil yavaş yavaş başlayan, sabahları yataktan kalkmayı zorlaştıran ağrı ankilozan spondiliti düşündürmelidir” dedi. 
 Prof. Dr. Kiraz, “Bu hastalar erken teşhis edilip tedaviye başladıklarında hiçbir fiziksel problem olmadan hayatlarını sürdürürler. 100 hastadan sadece 10’unda kamburluk görülür”dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...