HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Zika virüsü bu yaz Avrupa’ya ulaşabilir

Düzenleyen: / Kaynak: BBC Türkçe
Zika virüsü bu yaz Avrupa’ya ulaşabilir
Zika Virüsü, Zika Virüsü Salgını, Haber

SAĞLIK Haberleri  / BBC Türkçe

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Zika virüsünün bu yaz Avrupa’ya ulaşabileceğini fakat salgın riskinin düşük veya orta seviyede olduğu söyledi.

Riskin en yüksek olduğu bölgelerin Aedes sineklerinin virüsü yayabileceği yerler olduğu söylendi. Buna göre Rusya’nın Karadeniz kıyıları, Gürcistan ve Madeira adası risk altında. Daha yüksek riske sahip olan ülkeler ise Fransa, İspanya, İtalya ve Yunanistan. AB konu hakkında seyahat önerisinde bulunmadı.

WHO, ülkelere sineklerin üreyebileceği bölgeleri ortadan kaldırmaları için çağrıda bulundu. Ayrıca özellikle hamile kadınların hastalığın potansiyel riskleriyle ilgili bilgilendirilmesini önerdi. Ajansa göre virüsten etkilenebilecek çoğu ülke yeni vakaları çabuk fark edebilecek ve durumu kontrol altına alabilecek durumda fakat bazı ülkelerin virüsü teşhis etmek konusunda gelişim sağlaması gerekiyor.

Virüs bebeklerin beyninde hasar oluşturuyor

Zika virüsünün bebeklerde beyin hasarına yol açtığı ve salgının başlamasından bu yana 50'den fazla ülkede görüldüğü belirtiliyor.  WHO'nun uzmanları virüsü taşıyan Aedes sineklerinin aktifleşmesiyle, virüsün bahar ve yaz aylarında yaygınlaşma riski taşıdığını söylüyor. Rapora göre 18 ülke orta seviyede bir risk taşıyor. WHO’nun doktoru Dr. Zsuzsanna Jakab, “Büyük bir Zika salgınını önlemek için yüksek seviye risk taşıyan ülkeleri, ulusal kapasitelerini yükseltmeye ve virüsle savaşacak aktivitelere öncelik vermeye çağırıyoruz” dedi. Rapora göre, salgının derecesini ölçmek için ülkelerde Aedes sineklerinin varlığı, iklim ve ülkelerin Zika virüsünü durdurabilecek kapasiteye sahip olup olmadığı gibi faktörler dikkate alınıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: BBC Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...