Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğum kontrol hapı meme kanserine yol açmıyor

Düzenleyen:
Doğum kontrol hapı meme kanserine yol açmıyor

SAĞLIK Haberleri

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, doğum kontrol haplarının doğru ve düzenli kullanılmasının, kanser ve kalp damar hastalıklarına yakalanma ve ölüm oranlarını düşürdüğünü söyledi.

Bu bilginin yakın zamanda tıp dünyasının önemli dergilerinden biri olan BMC’de yayınlandığını söyleyen Prof. Dr. Demir kullanım süresi arttıkça kanser risklerinin daha da düştüğünü söyledi. Prof. Dr. Cansun Demir: “Bir yıllık kullanımla yumurtalık kanseri riski yüzde 12 azalırken, 5 yıllık kullanımla yaklaşık yüzde 50 oranında risk azalıyor. Doğum kontrol haplarının meme kanseri riskinde artış yapmadığı, hatta meme kanserine bağlı ölüm oranında azalma sağladığı da biliniyor. Jinekolojik kanserler dışında bağırsak kanseri riskini de önemli oranda düşürmeye yardımcı oluyor. Doğum kontrol hapları kemik erimesinin, yumurtalık kistlerinin ve memedeki fibrokistik hastalıkların engellenmesinde de fayda sağlıyor” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...