Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılda 2.8 milyon kişi şişmanlıktan ölüyor

Düzenleyen:
Yılda 2.8 milyon kişi  şişmanlıktan ölüyor

SAĞLIK Haberleri

Tip 2 diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları ve uyku apnesine sebep oluyor.

Obezite yüzünden her yıl yaklaşık 2.8 milyon kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Obezitenin sadece fiziksel bir problem olmadığını söyleyen Türk Gastroenteroloji Derneği İkinci Başkanı Prof. Dr. Kadir Bal, şişmanlığın başta Tip 2 diyabete, kalp ve damar hastalıkları ve kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açtığını söyleyerek,  “Şişmanlıkla mücadele ölümcül hastalıklarla mücadeledir.  Yapılan çalışmalarda 10 kg verilmesi halinde diyabet, kalp hastalıkları, hipertansiyon ilaçlarının kullanımı yarı yarıya azaltılabilir veya tamamen ortadan kaldırılabilir. Bunun yanında uykuda solunum durması anlamına gelen uyku apnesine de yol açar. Kilo vermek horlama ve uyku apnesi problemini de ortadan kaldırır” dedi.

KAPALI YÖNTEMLE ŞİŞMANLIK AMELİYATI
Obezitenin en önemli sebebinin aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları ile fiziksel aktivite yetersizliği olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Bal, diyet ve egzersizle kilo veremeyen aşırı kilolu kişilerde cerrahi yöntemlerin başarı sağlayabileceğini söyledi. Cerrahi yapılamayan çok aşırı kilolu kişilerin kapalı cerrahi yöntemiyle tedavisinin gündeme geldiğini ifade eden Prof. Dr. Bal,  “Kapalı yöntemde karın duvarı kesilmediği için enfeksiyon riski daha azdır. Anestezi ihtiyacı daha azdır. Hasta daha kısa sürede hastaneden taburcu olur” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...