Diyabetli bacağa balon tedavisi

Düzenleyen:
Diyabetli bacağa balon tedavisi

SAĞLIK Haberleri

Bacak damarında tıkanıklık yüzünden ayaklarında yaralar çıkan ve yürüyemeyen 56 yaşındaki diyabet hastası İbrahim Turan’ın tıkalı damarları, balon tedavisiyle açıldı.

Medical Park Fatih Hastanesi Kardiyovasküler Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Bayer Çınar ve ekibinin lokal anestezi altındaki hasta ile konuşarak gerçekleştirdiği ameliyatı, Kazakistan’dan gelen cerrah gurubu da ilgiyle izledi. 
40 YILDIR SİGARA İÇEN HASTA
Prof. Dr. Çınar, hastalığın sigara kullanımı, şeker hastalığı ve ileri yaş gibi sebeplerle ortaya çıktığını ifade etti. Hastalıkta bacağa giden kan akımının azaldığını söyleyen Prof. Dr. Çınar, “Bu tıkanıklıkları durumuna göre ilaç, egzersiz ya da cerrahi ile tedavi etmek mümkün. Bu konudaki en son gelişme ayak bileğinden direkt damara girerek balon ya da stent koyarak tıkanıklıkları açmadır. Minimal invaziv cerrahi olarak adlandırılan bu yöntemde hastaya genel anestezi verilmez. Hasta ertesi gün ayağa kalkarak birkaç gün içinde taburcu edilir.  Kırk yıldır sigara içen ve ayak damarlarında diyabete bağlı tıkanıklık olan İbrahim Turan’ın tıkanık olan damarları ilaçlı balonla açıldı” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...