Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin ilk biyoteknolojik ilacı üretildi

Türkiye'nin ilk biyoteknolojik ilacı üretildi

SAĞLIK Haberleri

Toksöz Grup bünyesindeki Arven İlaç, Türkiye'de bir ilke imza atarak, ilk 'Benzer Biyolojik Tıbbi Ürün'ü (biyobenzer) geliştirip üretti.

Toksöz Grup bünyesindeki Arven İlaç, Türkiye'de bir ilke imza atarak, ilk 'Benzer Biyolojik Tıbbi Ürün'ü (biyobenzer) geliştirip üretti. Ürün, kanser hastalarının enfeksiyonlar karşısında zayıf düşmelerine neden olan, kemoterapinin başlıca hematolojik yan etkisi 'Nötropeni'nin engellenmesine yardımcı oluyor.

Arven İlaç'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, firma Türkiye'nin ilk biyobenzer ürününü geliştirmeyi ve üretmeyi başardı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaç, kanserin tedavi sürecinde sıklıkla başvurulan kemoterapinin neden olduğu olumsuzlukları azaltmayı hedefliyor.

İlaç, beyaz kan hücrelerinin sayısının azalması olarak bilinen ve kemoterapinin en sık görülen hematolojik yan etkisi olan 'Nötropeni'yi engelleyerek, vücudun enfeksiyondan daha az etkilenmesine yardımcı oluyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arven İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Toksöz, ürünün 9 yıllık bir Ar-Ge sürecinin eseri olduğunu belirterek, "Türkiye'de bir ilke imza atmaktan, sektörde devrim niteliğinde bir yenilik gerçekleştirmiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Arven İlaç olarak yıllar boyunca büyük bir tutku ve sabırla çalışarak geliştirdiğimiz ürünümüzün, hematoloji ve onkoloji alanlarında önemli bir açığın kapatılmasında ve Türkiye'nin yurt dışına olan bağımlılığının azaltılmasında rol oynayacağına inanıyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...