Kanserlilerde özel sevinci

Düzenleyen:
Kanserlilerde özel sevinci

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “özel hastanelerde kanser hastalarından alınan fark ücretinin kalkacağı” açıklaması kanser hastalarında büyük sevince yol açtı.

Gökhan KAYA

Özel hastanelerde tedavi olmak için evini ve arabasını satan, bankadan kredi çeken kanser hastalarının yardım çığlığı sonunda karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, “özel hastanelerde kanser hastalarından alınan fark ücreti kalkacak” yönündeki açıklaması, kanser hastalarını mutlu etti. Bakan Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile bir araya gelecek. Şu an özel hastanelerde yoğun bakım, kalp ve acil servis gibi birimlerde fark ücreti alınmıyor. Yapılan görüşmeler neticesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) özel hastanelerle yaptığı anlaşma çerçevesinde “kanser cerrahisinde” de fark ücreti alınmamasını sağlayacak. Yıllardır kanser tedavisi gören hastalardan Remziye Sevgi’nin eşi Sait Sevgi, “Eşim 22 yıldır kanser. Beyin sapında kanser tümörü tespit edildi. Bize 72 bin 800 TL ameliyat parası çıkarıldı. Bunları SGK ödemiyor. Hastalığın manevi çöküntüsünün yanı sıra maddi yıkımını da hissettik. Ümit ediyorum bundan sonra insanlar bizim gibi perişan olmasın” diye konuştu. Hastalardan Figen Ar da yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: “Serviks kanalı kanseri olduğum ortaya çıktı. Ameliyat için 10 bin lira ödeme yaptık. Sonrasında kolonoskopi, endoskopi ve ileri tetkikler istendi. 6 bin lira da onun için ödedik. Şu an da her 2 ayda bir 150 TL muayene ücreti ödüyorum. Bu paraları ödeyemeyecek o kadar çok hasta var ki.” Kanser hastası Halil Özden’in eşi Asiye Özden de,  “2008’de eşime kolon kanseri teşhisi konuldu. 180 bin TL’ye evimizi, 115 bin TL’ye de arabamızı sattık. Maddi durumu kötü insanlar da değildik ama yetişemedik. Bankadan kredi de çektik “ diye yakındı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...