Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özel sezaryen şampiyonu

Düzenleyen:
Özel sezaryen şampiyonu

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı olduktan sonra adeta gereksiz yapılan sezaryenle doğuma savaş açacağını ilan eden Bakan Akdağ’ın dikkat çektiği tabloya göre özel hastanelere giren kadınlar adeta sezaryen olmadan çıkmıyor.

Bakanlığa göre kamu hastanelerinde sezaryenle oranı yüzde 35 iken, özel hastanelerde bu oran yüzde 70’e dayanmış durumda. Üniversite hastaneleri de özellere yetişmek üzere. Üniversitelerdeki sezaryen oranı ise yüzde 63’ü buluyor.  Bu kapsamda ülke genelinde 2014 yılında 1 milyon 326 bin doğum gerçekleşti. Bu doğumların 611 bini normal, 694 bini ise sezaryen yöntemiyle yapıldı. Böylelikle sezaryenle doğum oranı yüzde 52’ye ulaştı. Özel hastanelerdeki doğumların yüzde 70’inin ise sezaryen yöntemiyle yapıldığı ortaya çıktı. Özel hastanelerde yapılan 551 bin 819 doğumun 388 bin 159’unun sezaryen yöntemiyle yapıldığı tespit edildi. Gökhan Kaya ANKARA 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...