Saçları her gün yıkamanın zararları nelerdir?

Düzenleyen:
Saçları her gün yıkamanın zararları nelerdir?

SAĞLIK Haberleri

Özellikle yaz aylarında saçını her gün yıkayanlardansanız zararlarını okuyunca bu alışkanlığınızdan vazgeçebilirsiniz.

Her gün yıkanan ve şampuanlanan saçlar için uzmanlardan önemli bir uyarı geldi. Saçlarınızı her gün yıkamanız saçınızın yapısal özelliğini bozarak mat ve sağlıksız görünmesine yol açabilir. Ayrıca saçlarınızı ne kadar sık yıkarsanız saçlar bu tempoya uyum sağlar ve o kadar çabuk kirlenerek yağlanır. Saçın yağlanması demek saçın kendini koruması için salgıladığı sıvıyı artırması demeketir. Siz bu koruyucu etkeni her seferinde ortadan kaldırdığınızda saçlar nemsiz kalarak daha fazla yıpranır. Çok yıkanan saçlarda daha çok kepeklenme, yağlanma ve saç dökülmeleri görülebilir.

Saçlarınızı yine de her gün yıkamak zorundaysanız saçların doğal yapısını bozmamak için bazı bakım kürleri yapmaya özen göstermelisiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler...

  • Haftada bir kere sıcak yağ bakımı ile saçlarınızdaki yağ miktarını dengelemelisiniz. Zeytinyağını hafif ısıtarak saçlarınıza sürün ve 15-20 dakika bekletip sonra saçlarınızı şampuanla durulayın.
  • Eğer hala saçınızı her gün yıkama konusunda ısrarcıysanız her yıkadığınızda şampuan kullanmayın.
  • Şampuan alırken içeriğine dikkat edin. Kimyasal maddeler saçların doğallığını daha çabuk bozar. 'Fazla köpüren şampuan kaliteli şampuandır' ön yargısından da kurtulun. 
  •  Saçlarınızı özel nemlendiricilerle belirli aralıklarla nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
  • Her saç yıkamanızda mutlaka saç kremi kullanmaya özen gösterin. Saç kremi kullandığınızda saçlarınızı taramak çok kolay olacaktır. Saçınızın elastikiyetini saç kremleri atırır ve taramadan kaynaklı olan kırılmaları da bir nebze engeller.
Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...