Ağız kokusunu önlemek için dilinizi de fırçalayın

Düzenleyen:
Ağız kokusunu önlemek  için dilinizi de fırçalayın

SAĞLIK Haberleri

Oruç tutarken karşılaşılan durumlardan biri de ağız kokusudur.

Ramazanda susuzluğa ve açlığa bağlı olarak vücuttaki yağ ve protein çözünmeye başladığını söyleyen ağız ve çene cerrahı Dr. Nihat Tanfer bu çözünme sırasında ortaya çıkan metabolizmanın yan ürünlerinin kötü ağız kokusu olarak yansıdığını belirtti. Dr. Tanfer, “Herkes sabahları sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakterilerin sebep olduğu ağız kokusuyla uyanabilir. Dil sırtını fırçalamak ve ramazan ayı dışında sürekli olmamak şartıyla çinko içeren ağız gargaraları kullanmak ve sakız çiğnemek bir çözümdür” dedi.
Beslenme sonrasında görülen, nefesteki kötü kokunun fizyolojik olduğunu ifade eden Dr. Tanfer, “Örneğin sarımsak yiyen bir insanın kanına geçen uçucu aromatik bileşikler, dışarı atılır. Kan gazlarının akciğerden atılımının sebep olduğu bu koku bir hastalık değildir. Tedavi gerektirmez ancak ağız ve ağız boşluğundan ve dişlerden kaynaklanan ağız kokusunun mutlaka tedavi edilmesi gerekir” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...