Gıda takviyeleri ile öğrencileri sınav dönemlerinde destekleyin

Düzenleyen:
Gıda takviyeleri ile öğrencileri sınav dönemlerinde destekleyin

SAĞLIK Haberleri

Avicenna Marka Yöneticisi Ömür Çalşimşek , sınav yorgunluğu ve stresi yaşayan öğrencilerin doğal besinlerle beslenmeleri gerektiğini söyledi.

Avicenna Marka Yöneticisi Ömür Çalşimşek, sınav yorgunluğu ve stresi yaşayan öğrencilerin gıda takviyeleri ile desteklenmeleri gerektiğini belirtti. Çalşimşek, Avicenna Powmax’in içeriğinde bulunan “ Ginseng, arı sütü, arı poleni, propolis, kuşburnu ve vitamin C ile enerji vermeye, mental ve zihinsel yorgunlukla mücadele etmeye yardımcı olur. sınav dönemlerinin kabusu olan halsizlikten, yorgunluktan dolayı ders çalışamama sorunlarına karşı önemli bir destekleyicidir” dedi.Çalşimşek, öğrencilere destek veren Powmax’i şu şekilde tanıttı: “Ginseng: Ginsengin bir çok türü vardır.

Bu türlerden Panax ginseng etkili olan ginseng çeşididir. Panax ginsengin etken maddesi ginsenozitlerdir. Yorgunluk, bitkinlik, konsantrasyon kaybı gibi durumlarda, mental ve fiziksel kapasitenin arttırılmasında, anti stres etki ile adoptojen olarak davranıp vücutta stresin oluşturduğu dejeneretif etkilerin azaltılmasında kullanılabilmektedir. Arı Sütü: İşçi arıların, kraliçelerini ve yavrularını beslemek amacıyla ürettiği krem kıvamında bir sıvıdır. Proteinler, karbonhidratlar, lipitler, vitaminler ve mineraller içerir. Propolis:Arıların çeşitli bitki ve ağaç kabuklarını çiğneyerek oluşturdukları yapışkan kıvamda bir arı ürünüdür. Kaynağına bağlı olarak içeriği değişir. Ancak içerisinde yer alan temel madde oranları birbirine benzer. Reçine, balmumu, yağ asitleri, uçucu yağlar, polifenol, flovanoit, polen, vitamin ve mineral içerir. Propolis, işçi arıların bitkilerin filiz ve tomurcuklarından topladığı bir maddedir. Arılar propolisi, kovandaki çatlaklarının kapatılması, zararlı bakteri, virüs ve mantarlardan korunmak amacıyla kullanmaktadır. Flavonoidler ve fenolik maddeler bakımından zengindir”. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...