Yetişkinler diş teli takar mı?

Düzenleyen:
Yetişkinler diş teli takar mı?

SAĞLIK Haberleri

Yetişkinlerin ortodontik tedavisinde önemli noktanın tedavi süresi olduğunu söyleyen Ortodonti Uzmanı Dr. Onul Üner, diş ve diş etlerinin genel durumu iyi olduğu sürece her yaşta ortodontik tedavinin mümkün olduğunu söylüyor.

Yetişkinler, iş yaşamında ve diğer sosyal ortamlarda diş telleriyle bulunmaktan çekinmektedirler. Diş tellerinin kendilerinde çirkin bir görüntü oluşturacağını ve toplumda alay konusu olabileceklerini düşünürler.Oysa tam tersine, günümüzde ortodontik tedavi gören yetişkinlerin sayısı oldukça artmıştır ve bu tür tedaviler doğal olarak karşılanmaktadır. Yeni tel taktıran birçokyetişkin, diş tellerinin ilgi gördüğünü ve birçok kişinin bu tedaviyi görmek için kendilerine danıştığını söylemektedir.

Yine birçok yetişkin diş tellerinin çok ağrılı ve zahmetli olduğunu düşünür ve tellere alışamamaktan korkar. Oysa diş tellerine ilk bir haftada adaptasyon sağlanmaktadır. Bunu, gözlük kullanmaya benzetebiliriz. İlk günlerde kulağımızı acıtan, bizi rahatsız eden gözlüklerimizin varlığını, alıştıktan sonra unuturuz bile.Diş tellerinin özellikle yetişkinler için estetik seçenekleri bulunmaktadır. Diş rengiyle aynı renkte olan, beyaz diş telleri belli olmamaktadır. Estetik diş telleriyle tedavi gören birçok hastanın çok yakınları da dâhil olmak üzere çevresi, kendisi söylemedikçe diş teli kullandığını fark etmeyebilir.

Yetişkinlerin ortodontik tedavisinde diğer önemli bir faktör de, tedavi süresidir. Günümüzde diş telleriyle tedavi süresi, Fastbraces gibi hızlı diş teli teknikleriyle aylarla ifade edilen sürelere indirilebilmektedir. Bu sayede hem kısa sürede düzgün dişler elde edilebilmekte hem deçok uzun yıllar süren tedavilerin yan etkileri ortadan kaldırılabilmektedir.Diş ve dişetlerinin genel durumu iyi olduğu sürece her yaşta ortodontik tedavi yapılabilir.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...