Yaz mevsiminde kalp sağlığı risk altında

Düzenleyen:
Yaz mevsiminde kalp sağlığı risk altında

SAĞLIK Haberleri

Kalp sağlının risk faktörleri bellidir: Yağlı yiyecekler, yaşlılık, karaciğer rahatsızlıkları, hareketsizlik, aşırı kilo... Yaz mevsimi yaklaşırken kalp sağlığı nasıl etkileniyor ve kalp krizini tetikleyen etkenler neler?

Yaz mevsiminde kalp kriiz geçirme riski fazladır. Bu mevsimde hava sıcaklığındaki değişimler ve çok sıcak ile soğuk hava dalgalanmaları damarlar üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Özellikle aşı sıcaktan klimalara ani geçişler yapmak kalp krizi tehlikesini artırmaktadır. 

Klimalara dikkat edilmeli

Klima derecesi 18-20 derece olmamalıdır. 30 küsur dereceli havadan yarısı sıcaklığa geçmek kalp hastalıkları için risklidir. Bu sebeple klimanın 22 dereceden az olmaması gerekir. Klima ile soğuk değil serin hava oluşturulmalı.

Su derecesi dikkatli ayarlanmalı 

Sıcaklık değişimi sadece hava değil, su için de geçerli. Hatta soğuk su soğuk havadan daha tehlikelidir çünkü soğuk su kalp spazmını tetikler ve kan akışı bozulur. Çok soğuk deniz, havuz ve duşlara girmek kesinlikle yapılmaması gereken bir davranış. Bu sebeple yazın sıcaklara kanmamalı ve ılık su ile duş alınmalı. 

Güneş ışınlarından kaçınmalı

Güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmak sadece kalp değil birçok sağlık sorununa yol açacaktır. Bu yüzden güneşe doğrudan maruz kalmak birkaç dakikadan fazla olmamalıdır. 

 
Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...