Bektaşi üzümü meyveleri, normal üzüme benzer. Haziran ayında olgunlaşan bektaşi üzümünün sağlığımıza sayısız etkisi bulunmaktadır.Bektaşi üzümü, A, B, C ve E vitaminleri bakımından zengindir. Aynı zamanda zengin bir potasyum, fosfor, manganez, bakır ve demir deposudur.

Bektaşi üzümü, yüksek tansiyonu düşürmekle beraber, kalp damar hastalıklarının tedavisinde de etkili bir araçtır. Ayrıca kandaki toksinleri temizler ve kolesterolü düşürür. Aynı zamanda bakır ve hemoglobin üretimine yardımcı olur. Bektaşi üzümü vücutta müshil etkisi meydana getirir bağırsak aktivitesini de artırır.

Bundan başka idrar söktürücü ve safra kesesini temizleyici özelliği de bulunur. Bektaşi üzümünün meyveleri aynı zamanda idrar söktürücü özelliğe sahip olduğundan dikkatli kullanılmalıdır. Bektaşi üzümünün en önemli özelliklerinden biri ise, kanser hücrelerinin hastalığı yenmek adına kullanılan ilaçlara karşı olan direncini kırmasıdır

.Bektaşi üzümü çayı ayrıca mide, bağırsak, iltihaplı romatizma, damla ve osteokondroz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Bu yararlı meyvenin ağrıyan bölgeler için ağrı kesme ve vücutta özellikle karın bölgesindeki şişkinlikleri indirme özelliği de bulunuyor.