Başarısız çocuğunuz tembel mi dâhi mi?

Düzenleyen:
Başarısız çocuğunuz  tembel mi dâhi mi?

SAĞLIK Haberleri

Çocuklarda okuma güçlüğü ve okuduğunu anlamama gibi problemler olarak karşımıza çıkan disleksi hastalığı erken fark edilip tedavi edilmediğinde önce başarısızlığa, sonrasında özgüven sorununa yol açıyor.

Ünlü bilim adamları Einstein ve Edison gibi birçok başarılı insanın da çocukluk yıllarında yakalandığı disleksi hastalığının özel bir eğitim programı sayesinde zamanla düzelebildiğini söyleyen Psikiyatrist Dr. Sabri Yurdakul “Beynin fonksiyonel bir bozukluğu olan disleksi, fark edilmezse çocuk tembel sanıldığı için okul başarısını düşürür ” dedi.
Disleksili çocukların, okudukları yazıyı anlamakta zorluk çekmelerine rağmen, kendilerine okunan bir konuyu daha kolay anlayabildiğini vurgulayan Dr. Yurdakul, “Bu çocukların sözlü sınavlarda yüksek puanlar alırken, yazılı sınavlarda düşük notlar almaları gerek ailelerini gerekse öğretmenlerini şaşırtabiliyor. Yazı yazarken b ile d, 6 ile 9 gibi çok basit harfleri ve rakamları karıştırabildikleri gibi, aynı hatayı okurken de yapabiliyorlar” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...