Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayramda kazaları engellemek için mutlaka bunları yapın!

Düzenleyen:
Bayramda kazaları engellemek için mutlaka bunları yapın!

SAĞLIK Haberleri

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç, bayram öncesi yola çıkacak sürücülere kazalara sebebiyet verilmemesi için uyarıda bulundu.

Karayolları Trafik Güvenliği Derneği Başkanı ve İleri Sürüş Teknikleri Uzmanı Halil Saraç, bayram öncesi yola çıkacak sürücülere uyarıda bulundu. Kazalara sebebiyet verilmemesi için dikkatli olunmasını isteyen Saraç, cep telefonu ve navigasyon cihazı ile sürücülerin direksiyon başındayken uğraşmaması gerektiğine dikkat çekti.

"ARAÇ BAKIMI YAPILMALI, YAĞLI YİYECEKLERDEN KAÇINMALI"

Dokuz günlük bayram tatili öncesi vatandaşların tatil hazırlıkları ve başladı. Tatil öncesi yola çıkacak sürücülere uyarılarda bulunan Halil Saraç, araç sürücüsünün uykusunu alarak yola çıkması gerektiğini vurguladı. Saraç, şu uyarılarda bulundu: "Bayram tatilinde yola çıkacak sürücülerimizin yola çıkmadan önce güvenli bir yolculuk için mutlaka araç bakımlarını yaptırmaları gerekiyor. Teknik bakımı yapılmayan bir araç ile kesinlikle yola çıkmamaları gerekiyor. Yağlı yiyecekler yemekten kaçınılmalı, yoğurt ve süt gibi mamuller tüketilmemelidir.

"UYKUYU İYİ ALMADAN YOLA ÇIKMAYIN"

Mola verildiğinde de cafein içerikli içecekler içerek uykumuzun kaçmasına yardımcı olunmalıdır. Araç kullanacak kişinin mutlaka uykusunu iyi alması gerekiyor. Ve yolda gözleri kapandığı an mutlaka aracı kenara çekip dinlenmesi gerekiyor. Yolda giderken gözlerimi kapatayım, tekrar açayım dinlendireyim şeklinde olduğunda bu kaza nedenidir ve bu durumda kaza yapma ihtimali yüksektir."

"CEP TELEFONU VE NAVİGASYON İLE UĞRAŞMAMALI"

Kazaların önlenmesi için önemli bir hususunda hız limitlerine uymak olduğunu ifade eden Saraç, şunları kaydetti: "Hız limitlerine uyulmalı, kural ihlali yapılmamalı, aşırı hızdan kaçınılmalı, seyir esnasında cep telefonu, navigasyon gibi elektronik cihazlar ile uğraşmaktan mutlaka kaçınılmalı. Aracın arka cam kısmına kesinlikle görüşü kapatacak herhangi bir cisim veya nesne konulmamalı. Yaz ayı olması itibari ile yol çalışmaları, asfalt dökme gibi yol tamir işleri olacaktır. Yoldaki işaretlere dikkat edilmeli, yavaş gidilmeli ve sollama yapılmamalıdır."

"EMNİYET KEMERİ SİGORTADIR"

Seyir esnasında sadece sürücünün değil beraber yolculuk yapan kişilerinde uyması gereken kurallar olduğunu belirten Saraç konuşması şöyle tamamladı: "Sadece sürücünün değil yanında ve arkada olan yolcularında mutlaka emniyet kemerini takması gerekiyor. 10 yaşından küçük çocuklarla seyahat edecek çocukların mutlaka o çocukları arka koltukta ve çocuk koltuğunda seyahat ettirmeleri gerekmektedir. Emniyet kemeri kullanımı canımızın bir sigortasıdır. Vatandaşlarımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı şimdiden kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...