Güzel bir yüz için bile egzersiz gerek

Düzenleyen:
Güzel bir yüz için bile egzersiz gerek

SAĞLIK Haberleri

Beden sağlığı için önemi tartışılmaz olan egzersiz, güzel bir yüz, pürüzsüz bir cilt için de şart. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Örneğin her gün koşmak cilde sağlıklı bir parlaklık verir.

Çünkü koşarken kan oksijenle dolar. Ne kadar çok koşulursa cilt o kadar parlaklık kazanır. Koşmak, kan akışını hızlandırdığı için cildi besler, terleyerek toksinleri atmamıza yardımcı olur. Kişi günlük hayatın stresinden korunacağı için, cilde zarar veren en büyük faktörlerden biri saf dışı kalmış olur, sarkma ve kırışıklıklar çok daha geç oluşur” diyor.

GÖZÜNÜZÜ OVUŞTURMAYIN

Cilt güzelliği için C vitamininin etkisinden yararlanmayı da tavsiye eden Ertek, gözleri ovuşturmanın da kırışıklığa sebep olduğunu şu sözlerle anlatıyor: Yorgunlukta, uyku geldiğinde ya da gözler kaşındığında onları ovuşturmak herkesin yaptığı bir harekettir. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak, çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız bu alışkanlıktan vazgeçmelisiniz.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...