Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bebeğiniz için pudra kullanmayın

Düzenleyen:
Bebeğiniz için pudra kullanmayın

SAĞLIK Haberleri

“Pudra toz olma özelliğinden dolayı akciğerlere inebiliyor; boyun altı, koltuk altı gibi kıvrım yerlerinde birikip enfeksiyona yol açıyor”

Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. İlknur Bostancı, bebeklerde pudranın kesinlikle kullanılmaması gerektiğini söyledi. Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışan  Prof. Dr. Bostancı, “Pudra toz halinde olduğu için dökülürken bebeklerin akciğerlerine inebiliyor. Bu da akciğere yabancı cisim etkisi yapabiliyor. Pudra toz olma özelliğinden dolayı boyun altı, koltuk altı, genital bölge ve kıvrım yerlerinde birikiyor. Birikme sonucunda da ikinci enfeksiyonların o bölgelerde yerleşmesine sebep olabiliyor. Çocuk sağlığında ve cilt bakımında kesinlikle pudranın yeri yok” dedi. Sıcak hava dolayısıyla bebeklerde pişik ve isilik problemlerinde artış görüldüğünü ifade eden Bostancı, pudranın pişik tedavisinde yeri olmadığını, pudra kullanılsa bile pişik yaşanabileceğini söyledi. Bostancı, pişik oluşmaması için sık sık alt değiştirme, idrarla uzun süre temas etmeme, bebeğin altının kuru kalması ve bez değiştirilirken en az 15 dakika hava ile temas sağlanmasını önerdi. Bebeklerde pişik oluşumuna karşı zeytinyağı yerine bebek yağı kullanılmasının daha etkili olacağını ifade eden Bostancı, “Zeytinyağı ağzı açık kalırsa ve evde yapıldığı zaman PH değeri ayarlanamıyor. Çocuk cildi için uygun PH’ta olması gerekiyor. Bu sebeple bebek yağı kullanımı daha uygun oluyor” diye konuştu. Çocuk Alerji Uzmanı Prof. Dr. Bostancı, güneş alerjilerine karşı da ailelere uyarılarda bulundu. Çocukların içerisinde bulunduğu ortam ısısının 28 derecenin üzerinde olmaması gerektiğinin altını çizen Bostancı, giydiklerinin de pamuklu ve teri çeken kıyafetler olması gerektiğini belirtti. AA

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...