Beynindeki tümör burun deliklerinden çıkarıldı

Düzenleyen:
Beynindeki tümör burun deliklerinden çıkarıldı

SAĞLIK Haberleri

Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi Hanife Yurttaş'ın (44) beynindeki tümör, ameliyatla burun deliklerinden çıkarıldı.

Almanya'da yaşayan gurbetçi kadının beynindeki tümör, Kayseri'de gerçekleştirilen ameliyatla burun deliklerinden çıkarıldı.Özel bir hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'da yaşayan 3 çocuk annesi Hanife Yurttaş, (44) şiddetli baş ağrıları ve ani görme kaybı yaşadı.

ALMANYA'DAN KAYSERİ'YE GELDİ

Beyninde hipofiz bezi tümörü olduğu belirlenen Yurttaş, bir yakınının tavsiyesi üzerine Kayseri'ye gelerek bu konudaki çalışmaları ile tanınan beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Göçmez'e başvurdu.

Göçmez ve ekibi tarafından gerçekleştirilen endoskopik ameliyatta, navigasyon cihazıyla 3 boyutlu olarak görüntülenen tümör, burun deliklerinden girilerek başarılı bir şekilde çıkarıldı.

GÖRME KAYBI VE BAŞ AĞRILARI BAŞLAMIŞTI

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hanife Yurttaş, beynindeki tümör nedeniyle zor günler geçirdiğini ancak kısa sürede sağlığına kavuşmasının kendisine moral kattığını belirterek, "Nisan ayında teşhis konulduktan sonra hiç vakit kaybetmeden eşimle araştırmaya başladık. Almanya'da bu tür ameliyatları yapan cerrahlara ulaşmak çok zordur. Zaten görme kaybı ve baş ağrılarım başlamıştı. Türkiye'deki bir yakınım sayesinde Doç. Dr. Cüneyt Göçmez'e ulaştık. Yapılan kapalı beyin ameliyatı ile sağlığıma tekrar kavuştuğum için çok mutluyum. Hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

AMELİYAT 2 SAAT SÜRDÜ

Doç. Dr. Cüneyt Göçmez ise ameliyat süreci ile ilgili şu bilgileri verdi:"Pür Endoskopik Endonasal Transsfenoidal adı verilen ameliyat tekniği sayesinde tümörü çok net bir şekilde görebiliyoruz. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatta, burun deliğinden girilerek tümörün olduğu bölgeye ulaşıyoruz. Operasyon tamamen kapalı bir şekilde gerçekleşiyor. Kesinlikle dıştan bir kesi yapılmadığı için enfeksiyon riski düşük oluyor. Eskiden bu tür ameliyatlar ya açık ya da diş üzerinden ve burun içerisine yapılan kesilerle gerçekleştirilirdi. İyileşme süresini uzatan bu yöntemler genellikle kullanılmıyor. Bu cerrahide kullanılan 3 boyutlu görüntülemeye izin veren navigasyon teknolojisi önemli bir konfor sağlıyor."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...