Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğru bigli için haberleri sosyal medyadan takip etmeyin

Düzenleyen:
Doğru bigli için haberleri sosyal medyadan takip etmeyin

SAĞLIK Haberleri

Psikolog Mehmet Başkak, kafa karışıklığı yaşamamak için olayların sosyal medyadan izlenmemesi gerektiğini söyledi.

Darbe girişimi ve öncesinde yaşanan terör olaylarının kişilerin psikolojisini olumsuz etkilediğini belirten Başkak, kişinin kendi kendine uygulayacağı bazı yöntemlerle şiddet içeren olaylara ait haberlerin olumsuz etkilerinden korunmasının mümkün olabileceğini belirterek, “Çoğu doğrulanmadan verilen sosyal medya haberleri pek güvenilir değildir. Endişe ve tedirginlik düzeyinizi artırabilir. Ruh sağlığınız için haberleri sosyal medyadan ve güvenilirliği kanıtlanmamış internet sitelerinden izlemeyin. Haberleri daha güvenilir kaynaklardan takip etmelisiniz” dedi.

Sosyal medya kullanım sürelerine kişinin kendisinin bir sınır getirmesinin faydalı olacağını söyleyen Başkak, “Kendinizi stres altında hissediyorsanız haberleri takip etmek için belli zaman dilimleri belirlemek  gerekir. Gelişmeleri televizyondan izliyorsanız sürekli alt yazıları takip etmeyin. Kötü şeyler olacağı korkusu ve güven içinde kalma isteği yüzünden haberleri izlemeyip bırakıp kendinizi küçük bir dünyaya hapsetmek de doğru değildir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...