Ev sineklerinde zika virüsü

Düzenleyen:
Ev sineklerinde zika virüsü

SAĞLIK Haberleri

Brezilya’da yapılan bir araştırma, kısa sürede salgına dönüşen Zika virüsünün ev sineklerinde de tespit edildiğini ortaya koydu.

Brezilya’da sivrisineklerle bulaşarak kusurlu doğuma neden olduğu belirlenen ve kısa sürede salgına dönüşen Zika virüsünü sarı humma sivrisineğinin taşıdığı belirlenmişti. Ancak Brezilya Sağlık Bakanlığı’na bağlı Oswaldo Cruz Vakfı tarafından yapılan araştırmalar, herkesin risk altında olduğunu ortaya koydu. Ülkenin Recife kentinde yapılan araştırmaya göre, Zika virüsü sarı humma sivrisineği dışında ev sineği olarak bilinen Culex cinsi sivrisineklerde de tespit edildi. Uyarı niteliğinde olan araştırma sonuçlarında ev sineklerinin Zika salgınına dahil olup olmadığı ve salgındaki rolünün belirlenmesi için ek araştırmalar gerektiği ifade edildi. 

Zika virüsü geçtiğimiz yıl Amerika genelinde yayılmış, Dünya Sağlık Örgütü, şubat ayında “halk sağlığı için uluslararası acil durum” ilan etmişti. Bugüne kadar yapılan araştırmalar, anne adaylarına hamilelik sırasında bulaşan Zika virüsünün mikrosefali denilen doğum kusuruna neden olduğunu ortaya koymuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...