'Acı Kavun' hastanelik etti

Düzenleyen:
'Acı Kavun' hastanelik etti

SAĞLIK Haberleri

Muş'ta sinüzite iyi geldiğine inanarak burunlarına acı kavun suyu damlatan 4 kişi, hastanelik oldu.

Muş'ta sinüzit rahatsızlığına iyi geldiğini düşünerek burunlarına "acı kavun" suyu damlatan 4 kişi, hastaneye kaldırıldı.

3 KİŞİ TABURCU EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, sinüzite iyi geldiği düşünülen "acı kavun" bitkisinin suyunu burunlarına damlatan 4 kişi fenalaştı. Yakınları tarafından Muş Devlet Hastanesine getirilen 4 kişiden 3'ü tedavilerinin ardından taburcu edildi.

SEYYAR SATICIYA İNANMIŞLAR

Kulak Burun Boğaz (KBB) uzmanı Opr. Dr. Faruk Kadri Bakkal, yaptığı açıklamada, hastaların, rahatsızlıklarına iyi geldiği yönündeki bilgiyi seyyar satıcılardan aldıklarını söyledi.

"İNSANLAR İÇİN TEHLİKELİ"

Hastalardan birinin tedavisinin sürdüğünü anlatan Bakkal, şöyle dedi:

"Bu acı kavunun küçük meyveleri bulunuyor. Bunlar dikenli ve zeytinden biraz büyük yeşil renkli içinde de koyu bir sıvı var. Bu sıvıda ciddi maddeler var. Bunlar insan sağlığı için oldukça tehlikeli, zehirli. Bunlar burna damlatıldığı zaman gırtlak ve yumuşak damar bölgesinde ödem yapıyor. Solunum yolu problemlerine yol açıyor."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...