Balığın faydası saymakla bitmiyor

Düzenleyen:
Balığın faydası saymakla bitmiyor

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar, avlanma yasağının kalktığı şu günlerde balığı sofradan eksik etmemek gerektiğini söylüyorlar.

Balığın kalp ve damar hastalıklarından depresyona kadar birçok faydası olduğunu söyleyen Diyetisyen Aslıhan Küçük, “Balığı kızartmak yerine ızgara ya da buğlama olarak tüketin” diyor. Küçük, balığın faydalarını şöyle sıralıyor:
Diyabeti geciktirir: Balıkta bulunan omega 3 yağ asitleri, insülinin etkinliğini arttırarak tip 2 diyabet hastalığını geciktiriyor.
Kalp-damar hastalıklarını frenler: Omega 3 yağ asitleri, kötü kolesterol LDL’yi düşürüp, iyi huylu kolesterol HDL’yi atırır. Aynı zamanda trigliserid seviyesini de düşürerek, kalp-damar sağlığını korur. 
Doğal antidepresan: Omega 3 alımının, stres ve depresyonu daha iyi bir şekilde kontrol etmeye yardımcı olur.
Kanserden korur: Meme, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser türünde, omega 3 yağ asitlerinin olumlu etkisi olduğu bilinmektedir. 
Zekâyı geliştirir: Omega 3 anne karnındaki bebeğin beyin, kalp, damarlar ve gözlerinin sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynar. Anne sütünden bebeğe geçer.
Yaşlanmayan beyin için: Düzenli omega 3 bakımından zengin balık tüketenlerin, beyin yaşlanması daha yavaş olur. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...