Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doç. Dr. Memişoğlu: 'Aile hekimliği sistemi rahatlayacak'

Düzenleyen:
Doç. Dr. Memişoğlu: 'Aile hekimliği sistemi rahatlayacak'

SAĞLIK Haberleri

Bir aile hekimine 4 bin kişinin düştüğünü söyleyen Dr. Memişoğlu, “Biz bu sayıyı 3 bine indirerek vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunacağız” dedi.

Ziyneti KOCABIYIK

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, yeni dönemin hedefleri açıkladı. İşte başlıklarla Memişoğlu’nun açıklamaları...

AİLE HEKİMLİĞİ: İstanbul’da bir aile hekimine 4 bin kişi bağlı. Bunu 3 bin kişi seviyesine düşürmeye çalışıyoruz. Bazı yerlerde dengesiz bir dağılım var. Hem bunları dengeleyeceğiz hem de merkezlerin bina ve laboratuvar teçhizatının düzenlemesini yapacağız. Aile hekimliği sistemine yeni atamalar yapıldı. Yeni hekimlerin de katılması ile rahatlama sağlanacak.

SEZARYEN: “Anne Dostu Hastane”ler oluşturacağız. Normal doğumu özendirerek yüzde 15-20 olan sezaryen oranlarını daha da aşağı düşürmeye çalışacağız. Yüzde 10’un altına düşen hastaneleri ödüllendireceğiz. 

YENİ HASTANELER: Sancaktepe, Sultanbeyli, Tuzla’da 400’er yataklı hastaneler 2017 Mart ayına yetişecek. Göztepe, Okmeydanı ile Kartal Eğitim ve Araştırma Hastaneleri 2017 sonunda tam olarak faaliyete geçecek. Nitelikli hastane yatağı oranı, 2018’de yüzde 100’e ulaşacak. Devredilen askerî hastanelerde sağlık hizmeti ile ilgili bir sıkıntı yok. 112’nin hastaya ulaşma süresi 10 dakikanın altında. Trafikte “fermuar” sisteminin yaygınlaşması için çaba harcayacağız. 

SURİYELİLERİN DURUMU: Geçici kimliği olan Suriyeliler, normal sosyal güvenliği olan vatandaş gibi sağlık hizmetlerinden yararlandırmayı sürdürecek. Suriyeli hekimlere çalışma izni veriyoruz. Ama merdiven altlarında sağlık hizmeti sunumuna kesinlikle müdahale ediyoruz. 

(Fotoğraf: Memişoğlu, arkadaşımız Ziyneti Kocabıyık'a yaptığı sağlık haberleri sebebiyle plaket verdi)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...