Dozunda flor çocuğun zekasını etkilemez

Düzenleyen:
Dozunda flor çocuğun zekasını etkilemez

SAĞLIK Haberleri

Florla ilgili olarak yapılan yanlış bilgilendirmelerin çocukların ağız ve diş sağlığını olumsuz yönde etkilediğini söyleyen İstanbul Diş Hekimleri Odası Başkan Vekili Dt. Ahmet Tarık İşmen “Günde 2 kere diş hekiminin önerdiği miktarda florlu diş macunu ile dişlerin fırçalanması çürüğün azaltılmasında önemli rol oynar.

Ayrıca yüksek çürük riski taşıyanlarda diş hekimi tarafından uygulanan florun diş çürüklerini azalttığı bilimsel olarak ispat edilmiştir” dedi. Florun çocuklarda nörolojik yan etkilere sebep olduğu şeklindeki yanlış bilgilendirmeler yüzünden bazı ailelerin çocukların diş fırçalamasına izin vermediğini ya da gerektiğinde flor uygulaması yapmadığını anlatan Dt. İşmen “Bu durum çocuklarda diş çürüklerini artırıyor. Diş hekimlerinin tavsiye ettiği dozda flor uygulamasının insan sağlığı üzerinde hiçbir olumsuz yan etkisi yoktur. Öne sürülen araştırmalar toksik dozda florla yapılan çalışmaların sonuçlarıdır. Çocukların 2 yaşına kadar pirinç büyüklüğünde 2-6 yaş arasında yarım bezelye, 6 yaş ve üstüne de bezelye büyüklüğündeki diş macunu ile dişlerini fırçalamaları sağlanmalıdır” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...