HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sağlık ekiplerinin 'kar tatbikatı' gerçeği aratmadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sağlık ekiplerinin 'kar tatbikatı' gerçeği aratmadı
Rize, Haber

SAĞLIK Haberleri  / AA

Rize Sağlık Müdürlüğünce, bölgede etkisini artıran kar yağışına bağlı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı, bin 900 rakımda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 10 kişilik özel ekip, yaşanması muhtemel olumsuz hava şartlarına ve yoğun kar yağışına hazırlıklı olabilmek için, Rize- Erzurum sınırındaki İkizdere ilçesine bağlı Sivrikaya köyünde tatbikat düzenledi. Tatbikatta, 112 Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi bünyesindeki kar aracı ve kar paletli ambulans da kullanıldı.

Yoğun kar yağışı altında gerçekleştirilen tatbikatta, en uzak bölgedeki hastaya ulaşma süresi, olumsuz hava koşullarında hangi araçla daha etkin hizmetin sunulabileceği, 112 acil servis ekiplerinin zorlu kış şartlarında engebeli arazilerde hastalara nasıl ulaşacağı, kar aracının hangi durumlarda devreye gireceği gibi durumlar üzerinde yoğunlaşıldı.

Zor kış şartlarında yaklaşık 7 saat süren tatbikatta gerçeğini aratmayacak görüntüler ortaya çıktı.

"Hastalarımız paniğe, endişeye kapılmasın"

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nin ve özellikle Rize'nin dağlık ve engebeli arazi şartlarına sahip olduğunu belirterek zor coğrafi şartlar altında yardıma muhtaç hastalara etkin ve verimli sağlık hizmetini en kısa sürede götürmek için mücadele verdiklerini ifade etti.

Yaklaşan kış şartlarına hazırlıklı olabilmek ve 112 ekiplerini sürekli hazır tutmak için donanımlı araç ve personel ile tatbikat planladıklarını vurgulayan Tepe, "Rize'de kış mevsiminde kar yağışı nedeniyle bazı köylere ulaşmakta güçlük çekilebiliyor. Bu bölgelerde yaşayan kronik ve acil hastalar, yaşlılar, gebelere ulaşmak için önceden tedbir almak durumundayız." dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...