HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Sağlık çalışanına şiddet gösteren karşısında beni bulur'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sağlık çalışanına şiddet gösteren karşısında beni bulur'
Recep Akdağ, Haber

SAĞLIK Haberleri  / AA

Sağlık Bakanı Akdağ, "Vatandaşımızın başımızın üzerinde yeri var ama sağlık çalışanına şiddet uygulayan kim olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı'nı, beni karşısında bulur." dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık personeline karşı son dönemde sergilenen şiddet olaylarına ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına yapılan şiddet konusunda kamuoyunun ve medyanın duyarlılığını takdirle karşıladığını belirterek, bu konuda önemli tedbirler aldıklarını bildirdi.

Şiddet uygulayanın artık doğrudan tutuklandığını anımsatan Akdağ, "Eğer bir sağlık çalışanına fiziksel şiddette bulunulmuş ve sağlık çalışanında hafif bir yaralanma olmuşsa bile, kişi tutuklanarak, yargılanacak. Bu çok önemli bir adımdı." diye konuştu.

"Sağlık Bakanı olarak birinci derecede benim meselemdir"

Sağlık çalışanlarının karşılaştığı şiddetin, toplumun şiddetle alakalı genel tutumuyla yakından irtibatlı bulunduğunu kaydeden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Bir kişiye bile şiddet varsa Sağlık Bakanı olarak bu birinci derecede benim meselemdir. Sağlık Bakanı olarak bizzat ben takip ediyorum. İnsanların birbirlerine karşı şiddet göstermesi bunu kim yaparsa çirkindir. Vatandaşımızın bizim başımızın üzerinde yeri var ama sağlık çalışanına sözel ya da fiziksel şiddet uygulayan her kim olursa olsun, o birinci derece Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı'nı, beni karşısında bulur. Bizim ahlakımızla, inançlarımızla, geleneklerimizle uyuşmuyor." 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...