HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Renkler hayatınızı karartmasın

Düzenleyen: /
Renkler hayatınızı karartmasın
Makyaj, Haber

SAĞLIK Haberleri

Kronik yorgunluk, kansızlık, yaygın vücut ağrısı gibi günlük şikâyetlerinizin sebebinin, kalitesiz kozmetikler ve temizlik ürünleri olabileceğini biliyor muydunuz?..

Ziyneti KOCABIYIK

Cildimiz, vücudumuzdaki en geniş organ. Üzerindeki gözenekler yardımıyla suyun, tuzun ve bunlarla beraber toksinlerin vücuttan atılmasını sağlayan bu organ, aynı yolla zararlı maddeleri de vücudumuza alıyor. Cilt üzerindeki mikro deliklerden vücuda giren zararlı maddeler, dolaşım sistemine katılarak DNA’lara kadar ulaşıyor.  Farkında olmadan aldığımız zararlı maddeler bir yana özellikle kadınların güzelleşmek uğruna kullandıkları makyaj malzemelerinin içindeki “bilinmezler” insan sağlığını tehdit ediyor.

Ruj, oje, fondöten, deodorant, parfüm, vücut losyonu, saç spreyi, güneş kremi, tıraş köpüğü, bebek şampuanı gibi ürünlerin kimyasal analizini yapan araştırmalarda tüyler ürperten sonuçlar ortaya çıkıyor. Zaman zaman Sağlık Bakanlığı, zararlı kozmetik ve temizlik maddelerinin içerdikleri zararlı maddeleri açıklıyor; üretimini durduruyor. Ancak, bu durum benzer ürünlerin başka markalar altında üretilip piyasaya sürülmesini engellemiyor. Günlük hayatımızda kullandığımız denetimsiz kozmetik ve temizlik ürünlerinin ağır metaller içerdiğini söyleyen Dr. Sibel Özgül “Bu maddeler, ciltten geçerek DNA’ya kadar ulaşıyor. Bağışıklık sistemini ve hormonları bozarak kalıcı hasarlara yol açabiliyor. Satın aldığınız ürünün kutusunun üzerinde yazan içeriğini mutlaka okumak gerekir” dedi. 

BU MADDELERE DİKKAT

Günlük hayatımızda en çok kullandığımız ürünlerin içinde bulunan ve sağlığa zararlı olduğu kanıtlanmış maddelerden bazıları şunlar:

Paraben: Neredeyse bütün kozmetik ürünlerde, şampuanlarda ve güneş kremlerinde bulunur. Göğüs kanserinin gelişimini tetiklediği ortaya çıkan bu madde Amerika’da ve Avrupa’da kullanılmamaktadır.  Hormonal düzeni bozarak, kısırlığa kadar giden duruma yol açabilir. 

Kırmızı pigmentler: Pudra, ruj, şampuan, cilt tonikleri ve farlarda kullanılan ağır metal niteliğindeki bu maddeler kanserojen olarak bilinmektedir.

Dioksin: İlaç sanayiinde, kozmetiklerde, deterjanlarda, plastik kaplarda ve bazı boyalarda kullanılan kimyasalların içeriğinde yer alan dioksin, vücutta birikerek kansere zemin hazırladığı için tehlikeliler listesinde yer almaktadır. 

Isopropyl Palmitat: Palm yağından elde edilen bu madde derinin iltihaplanmasına ve sivilceye yol açar. 

KİMYASALLAR DNA'YI BOZUYOR

Uzmanlar, kozmetik ürünlerini ortalama düzeyde kullanan bir kadının vücudunun her gün en az 500 kimyasal maddeye maruz kaldığını söylüyor. Daha çok merdiven altında üretilen ucuz kozmetiklerin içerdiği ağır metaller ve bazı mikropların vücudu yavaş yavaş zehirlediğini söyleyen Dr. Sibel Özgül “Vücudumuz normal şartlarda arındırma işlevini doğal bir şekilde gerçekleştirir. Ancak sanayileşme ile birlikte günlük hayatımızda farkında bile olmadan o kadar çok zararlı maddeye maruz kalıyoruz ki, vücut bunları temizleyemiyor. Vücuttan atılamayan bu zararlı maddeler, bağışıklık sistemimize ve vücudumuzdaki diğer hücrelere zarar vererek, onlarca farklı bozukluğa yol açıyor. Toksinlerin vücuda olan etkisi o kadar derin ki, DNA ve RNA’nın kimyasal yapısını bile değiştirebiliyor” dedi.

KANSERDEN ÜLSERE

Laboratuvar çalışmaları kalitesiz kozmetiklerin içinde bulunan cıva, kadmiyum ve kurşun gibi ağır metallerin Multipl skleroz, Haşimato tiroiditi, Graves hastalığı, romatoid artrit, lupus, kansızlık, kronik yorgunluk sendromu, Fibromiyalji ve diyabet gibi hastalıklara sebep olduğunu, kanseri tetiklediğini  gösteriyor.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...