HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bacak bacak üstüne atmak fıtık ediyor

Düzenleyen: /
Bacak bacak üstüne atmak fıtık ediyor
Bacak Bacak Üstüne Atmak , Haber

SAĞLIK Haberleri

Sürekli aynı ve yanlış pozisyonda oturma şeklinin omurgayı zorlayarak kasların gerilmesine sebep olabileceğini söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, uzun süre masa başında çalışanların, sırtta kamburluk, omuzlarda çökme ve yuvarlaklaşma ve boynun öne doğru eğrilmesi şeklindeki duruş bozukluklarına maruz kalabileceğini ifade etti.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Sürekli aynı ve yanlış pozisyonda oturma şeklinin omurgayı zorlayarak kasların gerilmesine sebep olabileceğini söyleyen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, uzun süre masa başında çalışanların, sırtta kamburluk, omuzlarda çökme ve yuvarlaklaşma ve boynun öne doğru eğrilmesi şeklindeki duruş bozukluklarına maruz kalabileceğini ifade etti. Özellikle uzun süre bacak bacak üstüne atmanın, otururken vücudun yanlış şekil almasına yol açtığını anlatan Dr. Şahabettinoğlu “Uzun süreli olarak tekrarlanan hatalı hareketler bel incinmesine, kronikleşen bel-kalça ağrılarına davetiye çıkarır. Bu yüzden özellikle bel fıtığı ve bel kayması geçiren hastaların bacak bacak üstüne atılsa bile bu süreyi kısa tutarak ve sık tekrarlamayarak vücut sağlığını korumak gerekir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...