Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yanmış saç nasıl onarılır? Yanık saçlara bakım önerileri

Düzenleyen:
Yanmış saç nasıl onarılır? Yanık saçlara bakım önerileri

SAĞLIK Haberleri

Sürekli saç düzleştiriciler, şekillendiriciler kullanmak, saça perma yaptırmak, oryal ile saç rengi açma, sık sık saç boyamak gibi çok fazla işleme tabi tutulan saçlarda zamanla saç yanması meydana gelebilir. Peki,saç yanması nedir? Saçlarda kökten uca kırıklar olmasına, saça dokunulduğunda keçe tüyü hissi vermesine saç yanması denir.

Saçınız yandığında ilk yapmanız gereken şey saçınızı 4-5 ay dinlendirip, saçınızı yorup yıpratan saç şekillendirici kullanımı, saç boyama gibi işlemlerden uzak durmalısınız. Bu süre geçtikten sonra aşağıdaki bildirilenleri uygulamanızı tavsiye ederiz.

Saç kestirme

Tam İlmihal Seadeti Ebediyye kitabında; “Cemâl, çirkinliğe, başkalarının iğrenmelerine, hakâret etmelerine sebeb olacak şeyleri yapmamak, bunları izâle etmektir” buyuruluyor. Yanan saç çok kötü durumdaysa kadınlar saçlarını kulak yumuşağına kadar kesebilirler.

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...