Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan açıkladı: 16 bin 500 eleman alacağız!

Düzenleyen:
Bakan açıkladı: 16 bin 500 eleman alacağız!

SAĞLIK Haberleri

Sağlık Bakanı Akdağ, 16 bin 500 sağlık çalışanı alınacağınmı söyledi.

Sağlık Bakanlığı 2017 personel alımı ne zaman yapılacak sorususunun son zamanlarda gündeme gelmesinin ardından. Sağlık Bakanlığı personel alımı hakkında bir açıklama yapıldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ personel alımları hakkında yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti;

Maliye Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde 16 bin 500 personel istihdamı için anlaşmış durumdayız. Bu sayının üstüne eklemek istiyorum. Çünkü yeni hastaneler yapıyoruz. Yeni hastaneler için 3 bin 900 personel alımını Mart ayında tamamlayacağız. Kalan kısmını da 2017 yılı içinde tamamlayacağız. Alım yapacağımız 16 bin 500 kişinin içinde doktorlar bulunmuyor. Ayrıca bu yıl aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı alımı yapacağız.

17 BİN ŞİRKET ÇALIŞANI İSTİHDAM EDİLECEK

Çünkü doktorların istihdamı Maliye Bakanlığı aracılığı ile gerçekleşmiyor. Ayrıca bu yıl aşağı yukarı 13 bin doktor istihdam edeceğimizi düşünüyoruz. Tahminen 17 bin civarında da şirket çalışanı alımı yapacağız. Sağlık meslek liseleri ve sağlık bölümünden üniversite mezunu var. Doğrusu biz hem hakkaniyet açısından daha uzun süreli eğitim alma açısından üniversite mezunlarına ağırlık vereceğiz. Sağlık Bakanlığı olarak lise mezunlarını da istihdam etmeye çalışacağız.

2017'DE SAĞLIK BAKANLIĞI 46 BİN 500 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2017 yılı sağlık personeli istihdamını açıkladı. Akdağ, Bakanlığın bu yıl 46 bin 500 personel alacağını bu alımın 13 bini doktorlara ayrıldığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı personel alımı | Sağlık Bakanlığı alımı ne zaman yapılacak

Bakan Akdağ, "16 bin 500 kişi hususunda anlaşmış durumdayız Maliye Bakanlığımızla anlaştık biz bunun daha fazlasını istiyoruz. Bunun 3900'ünü önümüzdeki ayda almak zorundayız ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

"13 bini doktorlara ayrıldı"

Bu alımın 13 bininin doktorlara ayrıldığını belirten Akdağ, "Tahmini 17 bin de şirket çalışanı istihdam etmeyi düşünüyoruz üst üste koyarsak 46 bin 500 e yaklaşıyor." dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...