Karaciğer anneden böbrek babadan

Düzenleyen:
Karaciğer anneden böbrek babadan

SAĞLIK Haberleri

Karaciğer ve böbrek yetmezliği çeken Gürcü çocuğa anne ve babasından alınan organlar İzmir’de nakledildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Doğumsal sebeplerle karaciğeri ve böbreği çalışmayan 9 yaşındaki Gürcü vatandaşı Andria Khupenia önce annesinin karaciğeri ardından da babasının böbreği ile hayata tutundu. 2 yıl önce İzmir’de özel bir hastanede annesinden karaciğer alan küçük Andria, böbrekleri de iflas edince yine bu defa İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde babasından yapılan böbrek nakli ile sağlığına kavuştu.
Catherine ve Giorgi Khupenia’nın  tek çocukları Andria Khupenia’da, 5 aylıkken polikistik böbrek rahatsızlığı ortaya çıktı. 1,5 yaşına geldiğinde karaciğeri de bozulmaya başladı. Aile; Gürcistan, Belarus ve İtalya’da tedavi imkânı aradı. Hastalıklar yüzünden gelişim geriliği olan ve yaşıtlarından çok daha küçük görünen çocuk için, doktorlar karaciğer ve böbrek nakli kararı aldı. Diyalizle yaşamına devam eden küçük Andria’nın karaciğer problemi daha acil olduğu için öncelikle karaciğer nakli yapılmasına karar verildi. Ancak nakil Gürcistan’da yapılamıyordu. Bunun için Türkiye’de özel bir hastaneye gelen Andria’ya annesinin karaciğerinin bir parçasını nakledildi. Aradan 2 sene geçince Andria ikinci nakil için uygun duruma geldi. İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan ameliyatla babasının böbreğini alan Andria “En çok arkadaşlarımla birlikte oynayabileceğim için mutluyum” diyerek, hayata dönüşünün mutluluğunu paylaştı.  

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...