HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ağabey ve baba riski artırıyor

Düzenleyen: /
Ağabey ve baba riski artırıyor
Prof. Dr. Ali Ulvi Önder, Haber

SAĞLIK Haberleri

Prostat kanserinde genetik yatkınlığın önemli rol oynadığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ulvi Önder “Babasında kanser olan bir kişide prostat kanserine yakalanma riskinin 2,2 kat, kardeşinde olanlarda 3,4 kat ve birinci derece akrabalarından 2 kişide bulunanlarda ise bu riski 5,1 kat artıyor.'' dedi

Prostat kanserinde genetik yatkınlığın önemli rol oynadığını söyleyen Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Ulvi Önder “Babasında kanser olan bir kişide prostat kanserine yakalanma riskinin 2,2 kat, kardeşinde olanlarda 3,4 kat ve birinci derece akrabalarından 2 kişide bulunanlarda ise bu riski 5,1 kat artıyor. İdrar yapma zorluğu, idrar yaparken yanma, sık idrara gitme, gece idrara kalkma, idrar kaçırma, idrar tutma zorluğunuz varsa mutlaka hekiminize danışın. Ailesinde prostat kanseri olan kişiler 40, olmayanlar ise 50 yaşından itibaren PSA testi yaptırmalıdır” dedi.  

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...