Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kalp atış hızını kameralar ölçecek

Düzenleyen:
Kalp atış hızını kameralar ölçecek

SAĞLIK Haberleri

Panasonic'in geliştirdiği teknoloji sayesinde kamerayla görüntülenen kişinin kalp atış hızı ölçülebiliyor.

Japon elektronik firması Panasonic, kamera tarafından görüntülenen kişinin kalp atış hızını ölçmeye yarayan bir teknoloji geliştirdi.Japan Today isimli online haber sitesinde yer alan habere göre, "Temassız Yaşamsal Algılama" olarak adlandırılan teknoloji sayesinde kamera tarafından görüntüsü kaydedilen kişinin kalp atış hızı ölçülebiliyor.

"Tansiyon ve stres seviyesi de ölçülebilecek"

Panasonic'ten yapılan açıklamada, hareket halindeki bir sporcunun kalp hızını hesaplamak için geliştirilen teknoloji ile görüntülenen kişinin tansiyon ve stres seviyesinin de ölçülebilmesinin mümkün olacağı belirtildi.

Geliştirilen yazılımın, kalp atış hızını, görüntülenen kişinin cildinde oluşan ışık yansımalarını izleyerek hesapladığı kaydedilen açıklamada, "Bunu, yalnızca yüzde değil, aynı zamanda görünen tüm bölgelerde kullanmak mümkün. Biz yüzü kullandık çünkü bu bölge, vücudun diğer bölgelerine göre daha ortada." ifadeleri kullanıldı.

"Standart bir internet kamerasının bile yeterli"

Ayrıca, bu teknoloji için özel bir kameranın kullanılmasına gerek olmadığı, standart bir internet kamerasının bile yeterli olduğu kaydedildi.Panasonic'in, bu teknolojiyi geliştirerek 2018 yılında pazarlaması beklenirken, yazılımın sporun yanı sıra çalışanların stresini ölçmek amacıyla çağrı merkezlerinde de kullanılması planlanıyor.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...