Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanser hücrelerinin yapışkanlık derecesi yayılma riskini gösterebilir

Düzenleyen:
Kanser hücrelerinin yapışkanlık derecesi yayılma riskini gösterebilir

SAĞLIK Haberleri

Bilim adamları, kanser hücrelerinden çevre dokulara daha az tutunanların vücuttaki diğer bölgelere göç etme olasılıklarının daha fazla olduğunu gösterdi.

California Üniversitesinde yürütülen bir çalışma kanser hücrelerinden daha az yapışkan olanların diğer dokuları işgal etme olasılıklarının daha fazla olduğunu ortaya koydu.Araştırmacılar geliştirdikleri döner diskli bir cihaz yardımıyla meme ve prostat kanser hücrelerinin yapışkanlık gücünü ölçtü.

Araştırma ekibinden Dr. Adam Engler, yaptığı açıklamada, "Kanserin yayılma olasılığını gösteren biyolojik bir işaret ne yazık ki yok. Fakat hücrelerin yapışkanlığını ölçen cihazımız kanserin yayılma olasılığını gösterebilir." dedi.Bu çalışmanın kanser hastalarına ne tür bir tedavi uygulanacağının belirlenmesine yardımcı olacağını ifade eden Engler, zamanla bu cihazın tümör biyopsilerinin incelenmesinde de kullanılabileceğini belirtti.Araştırmanın sonuçları "Biophysical Journal" dergisinde yayımlandı.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...