HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Pastaneden yiyenin kalp krizi riski artıyor

Düzenleyen: /
Pastaneden yiyenin kalp krizi riski artıyor
Doymuş Yağ Asidi , Haber

SAĞLIK Haberleri

Doymuş yağ asidi içeren besinlerin damar sertliği yaparak damar tıkanıklığı riskini artırdığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl “Doymuş yağ asidi genellikle pastanelerde üretilen içerisine katı yağ konulan yaş pasta, börek gibi besinlerde bulunuyor.

Doymuş yağ asidi içeren besinlerin damar sertliği yaparak damar tıkanıklığı riskini artırdığını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gülsüm Bingöl “Doymuş yağ asidi genellikle pastanelerde üretilen içerisine katı yağ konulan yaş pasta, börek gibi besinlerde bulunuyor. Bunlar damar sertliği yaparak, kalp krizi riskini artırıyor” dedi.  Hazır gıdalardan uzak durmak gerektiği ikazında bulunan Dr. Bingöl “Hazır meyve ve et suları, hazır çorbalar, fast food besinleri  mümkün olduğunca tüketmemek gerekiyor. Sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünleri de hem çok katkı maddesi içeriği hem de kolesterol içeriği yüksek besinler olması sebebiyle, sofradan uzak tutulması gererkir.  Kalp sağlığı için yiyeceklerin içeriği kadar pişirme tekniği çok önemli. Besinleri yağda kızartmak yerine ızgara şeklinde tüketmek, her öğünde kırmızı et yemek yerine zeytinyağı ile pişirilmiş yeşil sebzeler, baklagilleri mutlaka tercih etmek gerekir” diye konuştu.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...